Benelux kalandozásaink

Rita és BT kalandjai az európaunió bölcsőjében

Látogatások

Geocaching

U2 360° Tour

Friss topikok

  • hardne: Isten hozott Benneteket itthon. Remélem,a 18 kg trüffelt beengedték az országba. (2009.10.06. 19:33) Végszó
  • Atomkapitány: A lagzi nagy buli volt, szívesen emlékszem rá. (2009.10.03. 19:54) Anniversaire
  • F.Iza: na ugye hogy a parkokrol is lehet irni... (2009.09.30. 18:03) Ten Bosch
  • ZgY: ...és az előző postban említett 5 kicsi Anton nincs a listában? (2009.09.29. 18:04) Nombres
  • Mevy: Igen igen! Eltöltöttünk Rituséknál nagyon nagyon szép napokat. És azt a vendégszeretet amit kaptu... (2009.09.16. 16:37) Veszprémi látogatók

2009.09.15. 22:52 MacBT

Veszprémi látogatók

Amikor a meghosszabbított szabadságról végre megérkezett BT, nem csak a bőröndben rejtegetett ajcsikat, hanem meghozta Mévy barátnőmet is Veszprémből.         Csütörtökön este érkezett a repülő, Anton kutyával ki is mentünk a társaság elé, majd gyorsan lepakoltuk a „rendeléseket" a családnál, majd irány Bruxelles. Már az autópályán meglepetés várta a vendégeket, hihetetlen mennyiségben üdvözölték őket a belga nyulak. (Később zenés felvonulást is szerveztünk nekik, no meg a pisilő fiút is felöltöztettük, arról nem is beszélve, hogy az autópályákat is kivilágítattuk. J)

Már első este megnéztük a főteret, mert azt esti fényben is látni kell!                

Pénteken első utunk a csokigyárba vezetett, majd Dani gyereknek vettünk egy-két belga szuvenírt.Az Atomium mellett megnéztük a királyi palotát is, megvolt az első frittes, ebédre, közben Évi szórakoztatott minket régi büfés, élményekkel.

 Ebéd után vissza a főtérre, mert este nem működtek a fényképezők, és amíg ”anyó” vigyázott a kocsinkra, mi megnéztük a díszruhába bújt pisilő fiút.

Az uzsonnát Ausztrál fagyival pótoltuk (fincsi volt, persze Anton is kapott, ami a turisták fényképezőinek kattintgatásai közben jóízűen benyalt), majd hosszas várakozás után végre megszereztem a "kacsa" szószt (már régen ácsingóztam eme spéci chili szósz után, csak soha nem esett útba a lelőhely) amit azóta, csak a kávéba nem teszünk, minden másra igen! Évi is nagyon megkedvelte, csak sajna a (repülős) súlyproblémák miatt nem tudott vinni. Na, majd írunk a Jézuskának, hátha meglepi! J

 

 

 Este a Tenbosch parkban sétáltunk Antonnal, és felmértük a gesztenye és kivi készletet.

Szombat következett, tengerparti kaland és egy csipet Hollandia. A tengeren vendégeink nyúlnak bizonyultak, mert a beígért fürdés is elmaradt, hogy a csiga és egyéb herkentyűevésről ne is beszéljek. Délután egy bájos kis bevásárló faluba mentük ahol máskor is szoktuk tátani a szánkat, ez most is meg volt. Danika kívülről megcsodálta a füves boltot, volt sajt, tulipán (hagyma), fapapucs és szélmalom is.

Este Bruxellesben elmentünk vacsizni csoportosan, majd még egy-két sör lecsúszott az érintetteknek. Ennek persze meg volt a hatása a reggelre tervezett Anderlecht piac elmaradt, helyette alvás volt, a kutya sem akart felkelni.

Ebéd után már csomagokkal indultunk a közeli Igazságügyi palotához ahonnan a városra lehet rálátni, majd egy kis bolhapiac maradt hátra, végül izgatottan a reptér, de szerencsére, minden csomag rendben volt. (Igaz 4-5 pulóverben mentek haza szegények, de ugye mindent a belga csoki érdekében!)

 
 Nagyon hamar eltelt ez a pár nap, azóta az idő is elromlott. Szerencsére azért sikerült majdnem minden fontosat besűríteni (frittes, gofri, sör, Atomium, Arany tér).

Hétfőn Franciaországban voltuk anyagot beszerezni az építkezéshez. Munkában semmi változás, de van még pár nap remény.

BRO

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://luxem.blog.hu/api/trackback/id/tr601385127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hardne 2009.09.16. 09:52:02

A saját önző szempontjaim szerint (amit meg lehet érteni, nem?) egyébként tök jó lesz, ha hazajöttök egy kicsit, mert már nagyon hiányoznak a kávézások, a séták, meg a közös wekerlefalvi pirítgatás. A közösségi életünk teljes mélyrepülésbn székhely áthelyezésetek óta.

MacBT 2009.09.16. 11:25:34

@gerhardne: Akkor mi legyen a nagy NGMA megvalósításával? Még is adjuk fel? Októberben még lehet rendezni szüreti mulatságokat, ha még is ott leszünk, szóval hagyjatok szabad 7végét!

Mevy 2009.09.16. 16:37:14

Igen igen! Eltöltöttünk Rituséknál nagyon nagyon szép napokat. És azt a vendégszeretet amit kaptunk nem tudom szavakba foglani. Egyszerüen Rita nem csak egy igazi konyhatündér hanem nagyszerű ember és fantasztikus idegen vezető, na és a türelem megtetesítője. Tibor és Anton is remek társaság volt. Bevezettek minket Bruxelles rejtelmeibe is. Piroslámpás utca! Daninak nagyon tetszett na és sok sok más érdekes és mozgalmas időtöltés. Szóval KÖSZÖNET mindenért .Nagyszerű, élménydús és SZUPER volt minden. Imába foglalom a kis családot. Puszi nektek és ezer köszönet. Mevy
süti beállítások módosítása