Benelux kalandozásaink

Rita és BT kalandjai az európaunió bölcsőjében

Látogatások

Geocaching

U2 360° Tour

Friss topikok

  • hardne: Isten hozott Benneteket itthon. Remélem,a 18 kg trüffelt beengedték az országba. (2009.10.06. 19:33) Végszó
  • Atomkapitány: A lagzi nagy buli volt, szívesen emlékszem rá. (2009.10.03. 19:54) Anniversaire
  • F.Iza: na ugye hogy a parkokrol is lehet irni... (2009.09.30. 18:03) Ten Bosch
  • ZgY: ...és az előző postban említett 5 kicsi Anton nincs a listában? (2009.09.29. 18:04) Nombres
  • Mevy: Igen igen! Eltöltöttünk Rituséknál nagyon nagyon szép napokat. És azt a vendégszeretet amit kaptu... (2009.09.16. 16:37) Veszprémi látogatók

2009.05.06. 16:11 MacBT

Disneyland

 

Amikor megérkeztem és először körbenéztem, azt gondoltam, na, ne ez nagyon úgy fest, mint újgazdagék Amerikája, rossz helyre jöttünk, pénz csinálta úri flanc.

Minden tökéletes rendben, a pázsit, a bokrok, fák olyan jólfésültek mintha frizurájukat naponta igazítanák, sehol egy porszem és minden ragyog a tisztaságtól.

A kalandot semmi nem háborítja, mert ez egy külön világ, a hétköznapoktól elszigetelve.(saját TGV megálló hellyel)

A megelevenedő mesék és az állandó vidám muzsika, ami a füleken keresztül bekúszik az ember agyáig, annyira elszédít, kápráztat, hogy egy idő után már összemosódik a valóság és a fantázia határa, és mire feleszmélünk már mi is részei leszünk, a Disney világnak. Elkezdődik a felhőtlen szórakozás. A gyerekek álma teljesül, a felnőttek pedig újra gyerekek lehetnek, szóval nincs korhatár, mindenkit levesz a lábáról a varázslat.

A Disney Parkban, amely több különálló részből áll: a Fő utca (Main Street), ami közvetlenül a bejáratnál kezdődik, egy igaz század eleji amerikai utca hangulatát idézi, mindkét oldalán éttermek, szuvenír és édességboltok tömkelege.(Itt lehet venni gyerekfej nagyságú nyalókákat) Középen egy sín fut végig, a parádék alkalmával (általában délután 4-kor) ezen jönnek végig a különféle vonatok, mindenféle Disney hőssel. Persze mindenkinek integetnek, mulatoznak, táncolnak.

Egy-egy személyiséggel napközben is találkozhatunk fotózásra, autogramgyűjtésre. (Erre a célra külön árulnak könyvet, hogy Mickynek legyen hová tenni a kézjegyét.)

Aki mindent szeretne látni, annak több napra kell mennie,(ami nem gond, mert Disney bácsi erre is gondolt, a szórakoztató parkok mellett egy hotel negyed is található) részben az óriási terület, részben pedig a hömpölygő tömeg miatt. Mi ugyan szezonon kívül, egy hétköznap voltunk, de Franciaország egyik részén szünet volt,(3 részre van osztva az ország, egymás után kapják meg az iskolai szüneteket, ez még a húsvéti szünet utolsó felvonása volt). Így volt olyan játék, amire 45 percet kellett sorba állni. Rá sem merek gondolni, mi lehet itt nyáron vagy karácsonykor, (szezonális attrakciók is vannak, hallowen, karácsony stb..) vagy nagyobb események idején.

 Szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne egy kedvenc figurája, meséje esetleg filmje a Disney-világból. Aki most csóválja a fejét, az gondoljon csak a Donald rágóra, meg a Hófehérke fogrémre, persze, hogy azt te is szeretted, nem is volt más választék.

Én még emlékszem, hogy kisgyerekkoromban gyűjtöttem a Donald rágó belsejében található kis képregényeket, volt egy nagy dobozzal.

Az üzletekben minden kapható ami Micky egeres, szatyortól a pohárig, alsónadrágtól a kitűzőig. Én, mint nagy Malackarajongó kicsit csalódtam is, mert semmit nem találtam, amin Malacka feszítene.

Persze minden szentnek maga felé hajlik a keze, Disney bácsi „első szülött fia” Micky, így érthető, hogy még is csak ő a legnagyobb sztár.

Walt Disney 1901. december 5-én született, lehet, hogy a Mikulás hozta az emberiség jobb kedvre derítéséhez?

És itt van néhány dolog képekben annak, aki még nem indul útnak egyelőre! J

Ez a park egyetlen magyarságot érintő része. A kis hajókban utazó közönség „világkörüli útra indul” ahol a táncoló-éneklő babák egy-egy ország népviseletében tündökölnek. Az éles szeműek 1perc16 és 1perc 24 között fedezhetik fel a magyarokat. A zene persze már nem az eredeti, ezt is csak a minőség miatt választottam.

https://www.youtube.com/watch?v=eIabgPX14R4

 

Ez egy 1992-es reklám film, de a minőség miatt még mindig ez élvezhető a legjobban.(ebben az évben nyílt)

https://www.youtube.com/watch?v=grGOvaQrlEQ

 

Ebben a filmben tájékozódhattok, a tervezés és az építkezés folyamatáról, 1989-ből, érdekes.

http://www.dailymotion.com/video/x2w1fr_maquette-et-construction-eurodisney_events

 

Rituka hetfoi kalandjairol jelenleg csak kepekben szamol be (meg mindig kicsit betegeskedik, most is eppen az agyat nyomja).

Csak eros idegzetueknek, tobb mint 400 kep lathato a Disney vilagbol:

picasaweb.google.be/kareszb/Disneyland

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://luxem.blog.hu/api/trackback/id/tr311106428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása